Projekt

Diarienummer:
23-043-S20
Namn:
Care Framtid 2.0
Startdatum:
2023-10-01
Slutdatum:
2024-03-31
Antal deltagare:
95
Berörd fond:
ESF+
Beviljat ESF-stöd:
4 184 683
Insats av strategisk betydelse:
Nej
Interventionstyp:
156
Land som berörs:
Sverige
NUTS-2 kod:
SE0
Program CCI:
2021SE05SFPR
Programområde:
F
Projektägare:
ArbetsCentralen Sverige AB
Projektägare organisationsnummer:
5591960819
Region:
ESF Nationellt
Sekundärtema - Motverka barnfattigdom:
Nej
Specifikt mål:
F1
Stödmottagare ort:
HELSINGBORG
Stödmottagare postnr:
25002
Total projektbudget:
4 184 683
Unionens medfinansieringsgrad:
100%

Care Framtid 2.0 är en utveckling av projektet Care Framtid som drivits av Arbetscentralen Sverige AB tillsammans med Medborgarskolan Syd sedan januari 2023. Projektägare är Arbetscentralen som har lång erfarenhet av att stötta människor att åstadkomma en förankring på arbetsmarknaden och ett stort nätverk av arbetsgivare i Skåne. Samverkanspart är Medborgarskolan Syd som genom folkbildningen har bred erfarenhet av utbildningsinsatser för målgruppen samt möjliggör mötesplatser för att utveckla idéer tillsammans med andra.

I det här projektet kommer 95 personer som omfattas av massflyktsdirektivet i 5 kommuner i Skåne erbjudas jobbmatchning, validering och talande kommunikation samt valbara kurser i Yrkessvenska i vård och omsorg, förberedande tolkutbildning och entreprenörskap. Samverkansparter i projektet är Rädda barnen, föreningen Ukrainare.nu och Jämställdhet Utveckling Skåne.

Deltagare kommer bland annat att få fördjupade kartläggningar, ökade kunskaper i arbetsrätt och jämställdhet, intervjuträning, kunskap i hur arbetsmarknaden fungerar, nätverksträffar, kunskap om föreningslivet och vara del av en gemenskap där social delaktighet och förändring är möjlig. Målgruppen är personer som omfattas av massflyktsdirektivet i Ystad, Kristianstad, Örkelljunga, Helsingborg och Hässleholms kommun.

Förväntat resultat:

Att deltagare får arbete eller vidare studier, alternativt kommer närmare arbete samt att deltagares upplevelse av social delaktighet ökar.