Bevaka händelser från ESF-rådet

På denna sida hittar du information om hur du bevakar händelser från ESF-rådet.

Bevaka aktuella händelser från ESF-rådet på flera sätt, antingen RSS-flöden, e-post eller sociala medier.

Prenumerera på en RSS-feed

RSS (Really Simple Syndication) är ett snabbt sätt att läsa de senaste uppdateringarna från dina favoritwebbplatser. Vi erbjuder RSS-feeds som innebär att när en nyhetsartikel eller en sammanfattning av en artikel publiceras skickas den också till exempelvis RSS-feed-mapp i Outlook.

RSS feed, kopiera denna adress: https://www.esf.se/feed/?post_type=news

Hur prenumererar jag på ett RSS-flöde?

Det finns otaliga klienter därute för att prenumerera på nyhetsflöden. Vi tänkte nämna två varianter här och de är bara exempel och nödvändigtvis inte bättre än några andra. De exempel vi nämner här är att använda Outlook (epostklient) och Chrome (webbläsare)

Outlook

  • Microsofts epostklient kan man använda för att prenumerera på flöden.
  • Högerklicka på mappen RSS-feeds i Outlook (som hittas bland dina inkorgar och mappar) och väljer Lägg till en ny RSS-feed.
  • Ange URL-Adressen till RSS-feed i dialogrutan ny RSS-feed.

Google Chrome

  • Chrome formatterar inte RSS-flöden som Internet Explorer gör utan man behöver ett plug-in och det finns massor att välja på.
  • Ett exempel är The RSS Aggregator som man får installera via knappen uppe till höger efter man ha klicka på denna länk.
  • När det är installerat så får man en knapp i menyfältet och klickar man på den och Read Feeds så öppnas en flik där man kan hantera sina nyhetsflöden.
  • Uppe till vänster i fliken hittar man ett plus där man kan klicka och lägga in sina flöden som hamnar klickbara uppradade i vänstermenyn.
  • Man ser även om det finns olästa nyheter i sina flöden och kan klicka på valfria poster för vidare läsning.

Prenumerera på nyhetsbrev

Svenska ESF-rådets nyhetsbrev kommer ut ungefär en gång i månaden. I nyhetsbrevet får du som prenumerant bland annat ta del av inspiration, intressanta projekt, kommande utlysningar och event. Har du problem att registrera dig kan du skicka ett mail till webbredaktion@esf.se

Innehåll på sidan