Fakturor till oss

Läs mer vad som gäller när fakturor ställs till oss som myndighet.

Sedan 1 april 2019 är det ett lagkrav på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura).

E-faktura via Peppol

Svenska ESF-rådet tar emot e-fakturor via Peppol-nätverket enligt europeisk standard Peppol BIS Billing 3. Observera att PDF-faktura inte är ett godkänt format.

Vår elektroniska adress i Peppol är 0007:2021005224

Lagen om obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Från den 1 april 2019 är det lag på att alla inköp till följd av LOU, LUF, LUFS och LUK i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura).

Svenska ESF-rådet använder Statens servicecenters e-handelstjänst i Visma Proceedo med systemleverantör Visma Commerce. För dig som leverantörer som önskar koppla upp dig finns flera alternativa sätt att skicka e-faktura till oss.

E-faktura för dig som är leverantör

Så ansluter ni er till Peppol

Lag (2018:1277) om elektroniska fakturor

E-faktura via Svenska ESF-rådets fakturaportal

Om ni inte ännu har möjlighet att skicka e-faktura via Peppol från ert affärssystem går det att registrera e-faktura i vår fakturaportal, den är kostnadsfri för leverantör att använda. Om ni önskar att bli inbjuden till leverantörsportalen tar ni kontakt med ekonomi@esf.se

Betalningsvillkor

Svenska ESF-rådet tillämpar som statlig myndighet 30 dagars betalningsvillkor. Fakturerings-, expeditions- eller andra liknande avgifter accepteras inte.

Fakturor som är ofullständiga eller är felaktiga kan komma att nekas.

Organisationsnummer

 202100-5224

Pappersfakturor

Har du ett avtal med oss som är upprättat före 1 april 2019 och som inte ställer krav på e-faktura kan du skicka pappersfakturor till oss. Svenska ESF-rådet tar emot fakturan via vår inskanningscentral enligt följande adress:

Svenska ESF-rådet 
FE 7777 
831 90 Östersund

Innehåll på sidan