Ta chansen att visa upp ditt projekt i Europa i min region 2024

7 mars 2024

Vad går Sveriges EU-pengar till egentligen? Det kanske inte alltid känns helt tydligt, det finns många olika typer av finansiering inom många områden. Insatserna kan se olika ut och variera. Kampanjen Europa i min region vill visa upp vad pengarna går till och vilken nytta de gör på hemmaplan. Ni kan vara med och visa upp ert projekt!

Kampanjen pågår mellan 2-9 maj. Kampanjen genomförs i hela Europa vilket ger deltagande en chans att vara med i ett större sammanhang!

På vilket sätt kan jag visa vad EU-pengarna går till?

Tanken är att projekt som får EU-finansiering ordnar ett fysiskt eller ett digitalt evenemang och bjuder in besökare. Evenemanget kan organiseras av projektet eller av projekt i samarbete med EU-anknuten organisation som förvaltande myndigheter, regioner, kommuner, Europa Direkt kontor, lärosäten med flera.

Vilken typ av evenemang kan det vara?

Gör något enkelt. Det kan vara ett studiebesök, ett seminarium, en guidad tur en föreläsning eller en utställning. Det är fritt fram för dig som arrangör att välja hur du vill visa vilken samhällsnytta projektet har bidragit till.

Kan jag delta med en video eller annat digitalt material?

Ja, vi kan hjälpa dig till exempel med att lyfta en film i våra kanaler under kampanjveckan.

Hur gör jag för att mitt evenemang ska bli en del av kampanjen?

  • Du behöver anmäla ditt projekt till kampanjen. Mer information om anmälan kommer i mitten av mars.
  • Det finns en färdig kampanjprofil som du kan använda på EU-kommissionens webbplats för att profilera ditt projekt. Samma profil används i alla EU-länder. Kampanjprofil-Toolkit

Får jag hjälp med att sprida mitt evenemang?

Ja på flera olika sätt:

  • Fondsamordningen lyfter era evenemang på den gemensamma Facebooksidan Europa i min regionLänk till annan webbplats.. Följ gärna sidan! Sidan når dock bredare än antalet följare tack vare att vi sponsrar dessa inlägg
  • Fondsamordningen lyfter evenemangen i sina respektive myndighetskanaler
  • Fondsamordningen går ut med ett gemensamt pressmeddelande från en av myndigheterna
  • Fondsamordningen lyfter vissa evenemang på nationella webbplatsen eufonder.se

Hur anmäler vi oss?

Ni anmäler er för att delta på eufonder.se. Anmälan kommer att öppna under mars. Mer information kommer att publiceras på esf.se, eufonder.se och vår Facebook-sida och LinkedIn-sida när anmälan öppnar.

Vilka står bakom kampanjen?

Kampanjen samordnas i Sverige av de fondförvaltande myndigheterna. Dessa är Tillväxtverket, Svenska ESF-rådet, Polisen, Migrationsverket, Jordbruksverket och de länsstyrelser som förvaltar Intereg-projekt.

Läs mer på eufonder.se