Missade du vårt inspirationswebbinarium?

1 mars 2022

Ingen fara. Webbinariet ”Norrland behöver arbetskraft men hur ökar vi förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv?" spelades in och finns nu tillgängligt att se i efterhand.

Inspirationstimmen den 22 februari inleddes med en kort föreläsning, ”Ska du vara kvar här, är du dum eller?” med Lotta Svensson, sociolog och forskare vid FoU Hälsingland. Den gav en inblick i barn och ungdomars livsvillkor på landsbygden.

Därefter följde ett panelsamtal mellan Lotta Svensson, Po Tidholm (journalist), Malin Ylinenpää (programansvarig Övre Norrland, Tillväxtverket) och Annette Saväng (regionchef, mellersta Norrland, Svenska ESF-rådet). Webbinariet leddes av moderator Nedjma Chaouche.

I länken till YouTube kan du se hela det textade webbinariet, utan de tekniska problem som dessvärre uppstod under sändningen. Länk till Youtube.

Bakgrund till webbinariet

ESF-rådet har gått in i en ny programperiod för åren 2021–2027. Det nya socialfondsprogrammet har fått namnet ESF+ då det tillkommit ett nytt programområde, Social innovation, samt att Fead nu är inkluderad i socialfonden.

Ett av programområdena (D) fokuserar på Mellersta- och Övre Norrland och tanken med den en timmes långa webbinariet var att inspireras hur socialfondens medel bäst kommer till nytta i dessa regioner. Målet med medlen är att öka förutsättningarna att bo och verka i Norrland. Då behövs insatser som främjar en socialt hållbar utveckling. Genom Europeiska socialfonden finns nu nya möjligheter till insatser, men vad ska prioriteras?

Har du frågor om programområdet?

Kontakta Annette Saväng på ESF-rådet. Hon nås på annette.savang@esf.se