Ny webb för företagares kompetensförsörjning

17 december 2019

Nu har en ny webbplats lanserats där företagare kan få information och inspiration för sitt företags kompetensförsörjning. Det är Tillväxtverket som står bakom webbplatsen som fått namnet personalstark.se.

Den nya webbplatsen är en informationssajt som riktar sig till små och medelstora företag som känner att de behöver göra något för att utveckla och säkra kompetensen i företaget. Här kan företagare hitta guider, mallar och tips som gör det enkelt att komma igång och arbeta strategiskt med att hitta nya medarbetare men också utveckla de medarbetare ni redan har.

På webbplatsen ges tips och råd för hur man planerar rekryteringen och tar fram en behovsanalys, hur man steg för steg tar sig genom hela rekryteringsprocessen och hur man kartlägger kompetensbehovet till hur man kan hitta nya vägar för att utveckla befintlig personal genom exempelvis validering av kompetens.

För varje område finns mallar att ladda ned som gör det enkelt att komma igång snabbt. Det finns även flera intervjuer med tips kring hur andra har gjort.

Personalstark.se drivs av Tillväxtverket och Verksamt.