Första utlysningen inom brexitjusteringsreserven publicerad

16 september 2022

Den första utlysningen inom brexitjusteringsreserven, där målgruppen som har möjlighet att söka stöd är företag, är nu publicerad och går att läsa här. Startdatum är 10 oktober och det innebär att möjligheten att skicka in sin ansökan i vårt digitala ärendesystem öppnar då. Fram till dess kan du som stödsökande förbereda din ansökan och delta i någon av våra digitala informationsträffar, de första träffarna äger rum den 28 september samt den 6 oktober. Informationsträffarna kommer att hållas löpande under oktober månad. Du hittar alla informationsträffar i vårt kalendarium.

Utlysningsplan

Vi planerar att publicera en utlysning om stöd till företag (som den som är publicerad nu) igen i januari 2023. Den kommer då att vara öppen under hela våren, och i mån av medel återpubliceras under hösten 2023.

När det gäller stöd till myndigheter kommer vi att publicera en första utlysning i november 2022 och sedan återpublicera samma utlysning under våren 2023 och, i mån av medel, under hösten 2023.

När det gäller stöd till fiskeri- och vattenbrukssektorn återkommer vi med en tidplan för utlysningar efter att den nationella förordningen beslutats.