Europa i min region lyfter EU-finansierade projekt

29 mars 2023

Vad går Sveriges EU-pengar till egentligen? Det kanske inte alltid känns helt självklart, det finns många olika typer av finansiering inom många områden. Insatserna kan se olika ut och variera. Kampanjen Europa i min region vill visa upp resultaten av insatserna som EU-finansierade projekt ger.

Nu har ni som bedriver socialfondsprojekt (eller andra EU-finansierade projekt) möjlighet att vara med i Europa i min region. En kampanj som spänner över hela EU! Vill ni vara med och visa hur EU-finansieringen gör nytta i just er region? Anmäl er då till kampanjen senast den 24 april.

En kvinna tar betalt av en annan kvinna i en matvagn.

Hur deltar vi?

Europa i min region pågår mellan 2-12 maj. Kampanjen är en chans för projekt att visa upp sina resultat. Detta kan ni göra genom att anmäla ett evenemang till kampanjen. Det kan vara en konferens, både digitalt och på plats, en film eller något annat som visar upp ert projekt. För fler exempel besök eufonder.se

Alla anmälda evenemang kommer att visas upp på en karta på EU-kommissionens hemsida. Under perioden för kampanjen kommer också projekten att lyftas upp på Facebook-sidan ”Mitt Europa”.

Utöver ESF-rådet jobbar många andra myndigheter med kampanjen, till exempel Tillväxtverket, Polisen och olika länsstyrelser. Mer om det kan du läsa på eufonder.se

Anmälan är öppen fram till 24 april.