Grön kompetens - Livsmedel

Diarienummer:
2020/00082
Namn:
Grön kompetens - Livsmedel
Startdatum:
2020-07-01
Slutdatum:
2022-12-31
Antal deltagare:
37
Berörd fond:
Socialfonden
Beviljat ESF-stöd:
2 759 858
Interventionstyp:
102
Land som berörs:
Sverige
Programområde:
2
Projektägare:
AgroÖst ideell förening, AgroÖst
Specifikt mål:
2.1
Stödmottagare postnr:
59076
Total projektbudget:
2.1
Unionens medfinansieringsgrad:
50%

Det finns lösningar på livsmedelssektorns rekryteringsbehov. Genom strukturerade arbetsmetoder för onboarding av ny personal är vi övertygade om att branschen kan lösa rekryteringsproblematiken den står inför. Företagen behöver verktyg, modeller, rekryteringsutbildningar och anpassade korta utbildningar som stöd för att våga rekrytera och öka tillväxten i sina företag och livsmedelsbranschen i sin helhet.

- Erbjuda företag inom livsmedelssektorn kompetensutveckling för att underlätta mottagandet av nyanlända eller språksvaga individer. - Skapa en arbetsmodell (introduktionsprogram) för mottagande av nyanlända i livsmedelssektorn. - Utveckla en kartläggningsmodell för att underlätta matchning av nyanlända i livsmedelssektorn. - Identifiera behov samt potentiellt utbildningsupplägg och utbildningsinnehåll för effektiva rekryterande utbildningsinsatser med fokus att utbildningarna i framtiden ska generera anställningar inom livsmedelssektorn. - Utveckla metoder och lösningar för att säkerställa utbildningar som på så kort tid som möjligt gör en så stor skillnad som möjligt utifrån såväl ett bransch- som ett individperspektiv.

Hjälpte informationen dig?

Ja
Nej
Tack för din feedback!