2017/00413 - Med smak för kunskap

Diarienummer:
2017/00413
Fond:
Socialfonden
Projektägare:
RISE Research Institutes of Sweden AB, Jordbruk och Livsmedel
Kontaktperson:
Michaela Holmberg
Specifikt mål:
1.1
Total projektbudget:
3 520 660
Beviljat ESF-stöd:
2 365 428
Planerat antal deltagare:
210
E-post:
michaela.holmberg@ri.se
Projektperiod:
2018-04-01 - 2020-03-31
Startdatum:
2018-04-01
Slutdatum:
2020-03-31
Programperiod:
2014-2020
Programområde:
1
Interventionstyp:
117
Unionens medfinansieringsgrad:
50%
Stödmottagarens postnummer:
40229
Stödmottagarens land:
Sverige

Bakgrunden till projektet är problemet med kompetensförsörjningen inom den offentliga måltidsbranschen på både kort och lång sikt. På grund av för få som utbildar sig till kock, det ökade behovet av kompetens, tillväxt inom branschen som en orsak av en åldrande befolkning behöver insatser göras. nnProjektet syftar till att bidra till lösningen på dessa problem. nnDe aktiviteter som kommer att genomföras inkluderar: nn* framtagande av strategiska kompetensförsörjningsplaner för måltidsverksamheterna i deltagande organisationernan* framtagandet av en läromedel och verktyg för utbildningar även efter projektets genomförande nn* erbjuda yrkesverksamma kockar yrkesbedömar- och handledarutbildning nn* erbjuda måltidsbiträden att validera sig till kockar nn* erbjuda måltidsbiträden kompetensutveckling nnPå organisationsnivå kommer ett strategiskt arbetssätt för kompetensutveckling ha inkluderats i verksamheterna. De som är yrkesverksamma och har deltagit kommer att ha fått en stärkt ställning på arbetsmarknaden medan de nyanlända kommer att ha erbjudits nya vägar in och en ökad attraktivitet för branschen kommer att säkerställas.

Hjälpte informationen dig?

Ja
Nej
Tack för din feedback!