Logotyp på utskrifter

Sharaf hjältar Göteborg

ProgramområdeProgramområde 2 Ökat arbetskraftsutbud
ProjektfasFörprojektering
ProjektägareFryshuset Stockholm
KontaktpersonMoa Keskikangas
E-postmoa.keskikangas@fryshuset.se
Telefonnummer08-691 74 28
Beviljat ESF-stöd450 000 kr
Total projektbudget600 000 kr
Projektperiod2008-08-01 till 2008-12-31
RegionVästsverige
In English

Sammanfattning

Projektet syftar till att hitta en varaktig metod för att hjälpa ungdomar med invandrarbakgrund att bryta sitt utanförskap och komma in på den svenska arbetsmarknaden och därigenom också bli goda förebilder för andra unga människor med samma bakgrund.

Bakgrund

Vi skall skapa en metod för att få ut våra Sharaf hjältar och hjältinnor på den svenska arbetsmarknaden genom att bygga broar till näringslivet.

Syfte

Syftet är att testa en ny metod för att få in unga personer med utländsk bakgrund på den svenska arbetsmarknaden och därmed integrera dem i det svenska samhället vilket också motverkar utanförskap och sociala problem.

Målsättning

Målsättningen är att genom information till företrädare inom näringslivet, skapa varaktiga kontakter med ett antal företag för kontinuerliga möjligheter till vidare utbildning, praktikplatser och i slutänden anställningar. Ungdomarna skall dessutom stödjas genom ett omfattande mentorsprogram där var och en får stöd och hjälp av erfarna personer med goda kontakter i näringslivet. Vår målsättning är att minst 75% av deltagarna skall komma vidare till utbildning, som skall leda till arbete, praktikplatser eller direkt anställning.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

En genomgång vid förprojekteringen så vi säkerställer detta

Medfinansiärer

  • Integrations- och jämställdhetsenheten, Länsst. i VG-län

Kommun

  • Göteborg