Logotyp på utskrifter

Stäng

3 december - Webbinarium om fattigdom i dagens Sverige

Mer information och anmälan.

Mitt Europa

Driver ni ett EU-projekt och vill vara med och visa upp er verksamhet för andra? Var med i kampanjen Mitt Europa och passa på att utöka era kontaktytor och möjligheter.

Uppdaterat 13/3 2020: 

Med anledning av spridningen av coronaviruset/covid-19 har arrangerande parter, på inrådan av EU-kommissionen, bestämt att skjuta fram Mitt Europa-kampanjen.

Syftet med kampanjen är att ge våra projekt möjlighet att visa upp projekten och sina aktiviteter. Även om det i de flesta fall handlar om mindre evenemang så innebär det ändå sociala sammankomster, vilket myndigheter i flera länder nu avråder ifrån.

 

Eftersom vi inte kan förutspå situationen i maj kan arbetet med evenemangen vara i onödan om det senare visar sig att vi måste ställa in.

 

Vi hoppas att ni vill delta längre fram och i nuläget hoppas vi kunna arrangera kampanjen i september. Håll utkik på www.eufonder.se och på Facebooksidan @Mitt Europa för mer information framöver.

 

Tävlingar och aktiviteter som bara äger rum online, som fototävlingen och webb-quiz, kommer fortfarande att genomföras. Läs mer om dessa här.

Om Mitt Europa-kampanjen

För fjärde året i rad deltar Sverige i kampanjen Mitt Europa (Europe in My Region) tillsammans med resten av EU:s medlemsländer. Informationssatsningen ger er som EU-finansierat projekt möjlighet att visa upp er verksamhet och dessutom göra det samtidigt som tusentals andra projekt i hela Europa.

 

Förra året deltog över 150 projekt runt om i Sverige och i Europa har kampanjen resulterat i totalt över 450 000 besökare per år. Alla projekt och företagssatsningar, oavsett EU-fond eller verksamhet, visar tillsammans på den bredd av aktiviteter och möjligheter som finns, och hur de tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen.

 

Här kan du se några av de projekt som deltog 2019

 

Alla projekt, oavsett EU-fond eller verksamhet, visar tillsammans på den bredd av aktiviteter och möjligheter som finns, och hur det bidrar till samhällsutvecklingen. Där är ni en viktig del.

Bjud in till aktivitet

Mitt Europa-kampanjen kan förhoppningsvis genomföras i september i år och vi hoppas att ni vill vara med! Är ni stolta över ert projekt och vill visa det för andra? Med hjälp av er projektägare hoppas vi kunna visa på en bredd av EU-finansierade satsningar med aktiviteter i hela landet. Håll utkik för mer information när tiden närmar sig.

 

Bestäm vilken aktivitet som passar er bäst och som ni tror kan vara intressant för samarbetspartners, andra projekt, media samt vänner och bekanta. En aktivitet kan vara Öppet hus där ni visar verksamheten, men det kan självklart vara andra typer av arrangemang som fungerar för ert projekt. Ett tips är att gå samman med andra EU-finansierade projekt på samma ort och göra en gemensam aktivitet!

Var med och tävla!

De digitala tävlingarna kommer att genomföras som planerat, se nedan:

  • I mars startar en fototävling, där projekt kan skicka in sina egna foton. Varje månad blir 25 foton utvalda och vinnarna får 300 printade (hållbara) vykort till sitt event. Årets tema för fotona är: estetiskt. Vinnarna får även en gåva att använda i sociala kanaler.
  • En storytelling-tävling för ”experterna” (förvaltande myndigheter och projektägare) genomförs under maj-augusti. Tre vinnare får resor till Week of Regions i Bryssel (där man får lära sig mer om att kommunicera EU)
  • youth4regions är en tävling för unga journalister (18-30 år), där de som antas bland annat får arbeta tillsammans med etablerade journalister under EU Regions Week, besöka olika EU-institutioner och delat in pressresor i olika EU-medlemsländer. Här finns mer information: https://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/youth4regions/
  • Onlinequiz (april-augusti). Varje månad presenteras ett nytt quiz med delikatesser som vinster.

Mer information om tävlingarna hittar du här.

Bild i högerkolumnVi är med i Mitt Europa

Vi som arrangerar kampanjen i samarbete med Europeiska kommissionen är:

- Tillväxtverket

- Jordbruksverket

- Havs och fiskerimyndigheten

- Svenska ESF-rådet

- Leadergrupperna

- Interregprogrammen