Aktuellt

Här hittar du aktuella nyheter och pressmeddelanden.
Visa:
Filtrera på
Säsong 2 · Avsnitt 6 Säsong 2 – avsnitt 6, Vägen in – en väg ut ur isolering och utanförskap?

Hur kan vi hjälpa individer som står långt ifrån arbetsmarknaden att ta ett steg närmare? I dagens avsnitt tittar vi närmare på Vägen in - ett projekt som drevs av Malmö stad mellan 2017 och 2020 med finansiering av ESF.

Säsong 2 · Avsnitt 5 Säsong 2 – avsnitt 5 – Growkomp för företag som vill vässa sin attraktionskraft

Kompetensförsörjning har blivit en flaskhals i svenskt näringsliv. Extra tydligt är det utanför storstadsregionerna, där små och medelstora företag i tillverkningsindustrin har svårt att hitta kompetenta medarbetare.

Säsong 2 · Avsnitt 4 Säsong 2 – avsnitt 4, Yrkesutbildningen som bryter segregation och utanförskap

Hur kan vi hjälpa unga som står långt ifrån arbetsmarknaden till utbildning och jobb? Och kan vi samtidigt minska utanförskapet? I det här avsnittet är vi på plats i stadsdelen Kortedala Göteborg, hos Sätt färg på Göteborg – en yrkesutbildning inom måleri och ett integrationsprojekt i ett.

Säsong 2 – avsnitt 3 – UNG KRAFT ARENA – Hur kan vi förhindra att unga fastnar i utanförskap?

De senaste åren har både myndigheter, organisationer och forskare larmat om att den psykiska ohälsan ökar bland Sveriges unga. Dessutom visar studier att psykisk ohälsa bland unga ofta är långvarig och riskerar att orsaka svårigheter att etablera sig i vuxenlivet. Vad kan samhället göra för att undvika att unga människor fastnar i utanförskap?

Säsong 2 – avsnitt 2, E-hälsa – kompetenslyft eller stressmoment?

Sveriges målsättning är att år 2025, vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter. För att uppnå målet kommer det att krävas ett kompetenslyft av medarbetarna inom vården.

Säsong 2 – avsnitt 1 – Rock Camp – När blir gruvan jämställd?

På senare år har gruvarbetaryrket moderniserats. Med tekniska framsteg har säkerheten har ökat och arbetet är långt ifrån så fysiskt tungt som det en gång var. Gruvarbetare är dessutom Sveriges bäst betalda arbetare, enligt LO’s senaste lönerapport. Trots det är det svårt att rekrytera unga till branschen. Och särskilt svårt är det att locka kvinnor.

Säsong 1 · Avsnitt 9 Gigekonomi

Säsong 1 · Avsnitt 7 Näringsliv och breddad rekrytering

Säsong 1 · Avsnitt 6 Ekologisk hållbarhet

Säsong 1 · Avsnitt 8 Universell design

Säsong 1 · Avsnitt 5 Integration

Säsong 1 · Avsnitt 4 Utblick 2050

Säsong 1 · Avsnitt 3 Digitalisering

Säsong 1 · Avsnitt 2 Lika rättigheter och möjligheter

Säsong 1 · Avsnitt 1 Äldre i arbetslivet