Generaldirektör för Svenska ESF-rådet utsedd

18 mars 2021

Regeringen har utsett Håkan Forsberg till generaldirektör och chef för Svenska ESF-rådet fram till 31 maj 2025. Håkan anställdes som ställföreträdande myndighetschef 2008 och har sedan dess arbetet tillsammans med två generaldirektörer och vikarierat som generaldirektör under två perioder.

-Jag är glad och stolt över regeringens förtroende och ser fram emot att få fortsätta utveckla myndigheten i de uppdrag vi har med olika program och programperioder tillsammans med medarbetarna och våra samarbetsparter säger Håkan Forsberg.

Vid Svenska ESF-rådet har Håkan haft ansvar för myndighetens förvaltning, arbetat med förenklingar av genomförandet av fonder, hållit i kontakterna med EU-kommissionen med mera.

– Håkan Forsberg har gedigen kunskap och erfarenhet av EU:s sammanhållningspolitik och lång chefserfarenhet. Han är van att samverka och kommunicera med olika samhällsaktörer. Han har en god förståelse för både intressenternas behov och vikten av en stark integritet i myndighetsrollen, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Håkan har tidigare chefsuppdrag vid myndigheter inom olika politikområden, är forskarutbildad och docent.

Läs regeringens pressmeddelande här.