Välkomna till ytterligare ett informationsmöte om React-EU

EU-kommissionens initiativ React-EU får en ny målgrupp. Ändringen innebär att sysselsatta kvinnor och män får möjlighet till kompetensutveckling för att stärka sin ställning på arbetsmarknaden. På vårt informationsmöte den 28 februari berättar vi mer.

React-EU är ett av många initiativ av EU-kommissionen för att motverka konsekvenserna i ekonomin på grund av coronapandemin. Den 12 januari röstade Socialfondens övervakningskommitté för att införa en ändring i programmet gällande React-EU. Ändringen innebär att utlysningen nu riktar sig till kvinnor och män i arbete som till följd av konsekvenserna av pandemin har behov av kompetensutveckling för att stärka sin ställning på arbetsmarknaden.

Det kan handla om kompetensutveckling som förbättrar möjligheterna att hantera strukturomvandlingar, som möjliggör omställning eller som bidrar till ett hållbart arbetsliv. Kompetensutvecklingen kan exempelvis avse digitalisering, automatisering och grön omställning.

Den 14 februari öppnade utlysningen som stänger den 21 mars. Beräknad projektstart är den 2 maj och projekten kommer kunna pågå till 30 april 2023.

Mer information och länk till den digitala träffen kommer att skickas via anmäld mejl senast den 27 februari.

Sista anmälningsdatum har passerats för detta event.

Tid: måndag 28 februari kl. 13:00–13:30

Plats: Digitalt

Sista anmälningsdatum: 2022-02-27

Antal anmälda deltagare: 0