Webbinarium Minska risken för ekonomisk utsatthet och barnfattigdom

Svenska ESF-rådet bjuder in till inspirationswebbinarier för att presentera det nya socialfondsprogrammet 2021-2027 (ESF+).

Länk till webbinar: https://youtu.be/cTmoxI7eaLE

Tisdagen den 7 juni, kl: 14.00-15.00 sänder ESF-rådet ett webbinarium för att presentera det nya programområdet C: Minska risken för ekonomisk utsatthet och barnfattigdom.

Under denna timme deltar gäster som kommer att föreläsa om ämnet och ge oss en bild hur situationen ser ut för barn och vuxna som lever i ekonomisk utsatthet och fattigdom.

Stefan Iszkowski arbetar på EU-kommissionen och direktoratet för sociala rättigheter och inkludering. Han arbetar specifikt med barngarantin och kommer att berätta om hur situationen kring fattigdom ser ut utifrån ett Europaperspektiv.

Carina Mood och Janne Jonsson, professorer på Stockholm universitet och institutet för social forskning (SOFI). Båda forskar inom området fattigdom, ojämlikhet och integration.

Varje år publicerar Rädda Barnen en årsrapport med fokus på Barnfattigdom i Sverige. Maria Soares Lindberg har varit med och arbetat fram den senaste rapporten.

Jens Löf, chef för den nationella enheten på Svenska ESF-rådet berättar mer om det nya programområdet och vilka möjligheter det finns att söka medel inom ESF+.

Moderator: Nedjma Chaouche

Välkomna!

Länk till webbinar: https://youtu.be/cTmoxI7eaLE

Sista anmälningsdatum har passerats för detta event.

Tid: tisdag 7 juni kl. 14:00–15:00

Plats: Digitalt

Sista anmälningsdatum: 2022-06-03

Antal anmälda deltagare: 0