Webbinar: Framgångsrika kompetensinsatser för ett hållbart arbetsliv – Hur och för vem?

Länk till webbinariet: https://youtu.be/G5OBMjyV4Mo

Tisdag den 29 mars klockan 11.00-12.00 sänder ESF-rådet det andra inspirationswebbinariet av fem, inför den nya programperioden ESF+. Syftet med webbinarierna är att fokusera på något av de nya programområdena, lyfta goda exempel och inspirera till nya tankar och projekt ute i landet.

Rubriken på webbinariet är ” Framgångsrika kompetensinsatser för ett hållbart arbetsliv – Hur och för vem? Fokus ligger på programområde A – ”Öka möjligheterna till ett inkluderande och hållbart arbetsliv för alla” och syftet är att berätta om vilka medel som finns, samt få i gång en dialog kring hur dessa gör mest nytta.

I inspirationstimmen medverkar Kajsa Rosén från Strategirådet som är rapportförfattare till en klusterutvärdering där man studerat fyra socialfondsprojekt som arbetat med digitalisering i vården i Västsverige. Emma Linnman från socialfondprojektet Ett kompetenslyft för Sverige, i Region Västmanland. De arbetar med att möta utmaningarna med ny teknik och ökad konkurrens inom svensk industri genom utbildningsinsatser och strategiskt arbete med kompetensförsörjning och samverkan. Projektet är ett samarbete mellan Region Västmanland och tio av Sveriges största industriföretag. Medverkar från Svenska ESF-rådet gör också Åza Rydén, regionchef Sydnoden och Carl Axelsson, nationell samordnare på programenheten.

Moderator: Nedjma Chaouche

Anmälan är nu stängd, se ovan länk till eventet den 29 mars mellan klockan 11.00-12.00.

Sista anmälningsdatum har passerats för detta event.

Tid: tisdag 29 mars kl. 11:00–12:00

Plats: Digitalt

Sista anmälningsdatum: 2022-03-28

Antal anmälda deltagare: 0