Hur kan vi fortsätta stärka unga utrikesfödda kvinnors och mäns förutsättningar till utbildning och arbete?

Jobbar du med utrikesfödda ungdomar? Vill du inspireras och utbyta erfarenheter om hur vi tillsammans kan fortsätta stärka unga utrikesföddas förutsättningar till utbildning och arbete?

Om svaret är ja, vill vi tipsa dig om att anmäla dig till REACH digitala spridningskonferens/workshop den 8 oktober kl. 9-12.

REACH är ett ESF-projekt med syfte att minska ungdomsarbetslösheten genom att öka antalet utrikesfödda unga kvinnor och män som etablerar sig på arbetsmarknaden, påbörjar alternativt återgår till studier.

Projektet består av sex delprojekt där Naturbruksgymnasiet Östergötland, Motala-, Norrköping-, Söderköping-, Valdemarsvik- och Ödeshögs kommun är delprojektägare. Vi börjar närma oss projektslut och vill gärna sprida och skapa dialog kring de framgångsfaktorer som vi har identifierat för att främja unga utrikesföddas förutsättningar till utbildning och arbete.

 

De framgångsfaktorer vi kommer att fokusera på är:

  •  Individuellt stöd
  • Samverkan med individen i fokus
  • Anpassa skola/utbildning utifrån individ (exv. tionde skolåret och introduktionsprogrammen)

Varmt välkommen till en förmiddag som bjuder på en mix av projekterfarenheter, gruppdiskussioner och inspiration. Vi avslutar med gästföreläsaren och inspiratören Pa Modou Badjie, känd från Panetoz och för sitt engagemang för ungdomar!

Anmälan senast den 6/10, läs mer och anmäl dig via länken: https://regionostergotland.se/Funktioner/Formular/digital-spridningskonferensworkshop–projekt-reach/

Sista anmälningsdatum har passerats för detta event.

Tid: fredag 8 oktober kl. 09:00–12:00

Sista anmälningsdatum: 2021-10-06