Logotyp på utskrifter

Stäng

3 december - Webbinarium om fattigdom i dagens Sverige

Mer information och anmälan.

Safir 19-29

ProgramområdeProgramområde 2 Ökat arbetskraftsutbud
ProjektfasFörprojektering
ProjektägareVästerbergs Folkhögskola
KontaktpersonLis Linnberg
E-postlis.linnberg@vasterberg.lg.se
Telefonnummer0290-34004
Beviljat ESF-stöd299 645 kr
Total projektbudget400 270 kr
Projektperiod2009-04-01 till 2009-09-01
RegionNorra Mellansverige
In English

Sammanfattning

Vi kommer under denna förprojektering att titta på möjligheter att utveckla ett samverkansprojekt med AF, FK och kommuner i Gästrikeregionen. Detta för att möjliggöra för sjukskrivna ungdomar mellan 19-29år att etablera sig på arbetsmarknaden och skapa sig möjligheter till egen försörjning.

Bakgrund

Åldersgruppen sjukskrivna ungdomar 19-29 år har idag svårigheter att etablera sig på arbetsmarknaden och lätt stannar kvar i en trygg sjukskrivning.Vi arbetar med kursverksamhet Hel som Människa och Safir på Västerbergs folkhögskola idag, och ser att de metoder som vi använder är bra verktyg för personlig utveckling och för människor som vill vidare i sin egen utveckling. Vi vill initialt undersöka om metoderna är bra verktyg att applicera och använda på målgruppen, samt för att se hur vi kan förändra och behovsanpassa de redan befintliga verktygen.

Syfte

Kartlägga möjligheter för sjukskrivna och arbetssökande ungdomar att etablera sig i arbetslivet i Gästrikeregionen och fasas ut ur en långtidssjukskrivning.

Målsättning

I förprojekteringsfasen vill vi undersöka möjligheterna för att ge ungdomar 19-29 år en chans att upprätta ökade kunskaper om arbetsmarknaden samt verktyg för att ta sig ur långtidssjukskrivningen. Utvärdering kommer att ske kontinuerligt under förprojekteringsperioden genom förfrågningsunderlag riktat mot målgrupperna samt presumtiva samverkanspartners.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

2007 byggdes hela skolan om och anpassades till personer med funktionshinder. Vi anser att vi idag kan möta de behov som ställs av personer med funktionshinder.

Medfinansiärer

  • Västerbergs Folkhögskola

Kommun

  • Gävle
  • Hofors
  • Sandviken