Logotyp på utskrifter

Stäng

3 december - Webbinarium om fattigdom i dagens Sverige

Mer information och anmälan.

Leksands Handel i utveckling

ProgramområdeProgramområde 1 Kompetensförsörjning
ProjektfasFörprojektering
ProjektägareLeksand Företagscentrum
KontaktpersonAnneLie Stenberg
E-postals@fflist.se
Telefonnummer0247-14440
Beviljat ESF-stöd199 918 kr
Total projektbudget199 918 kr
Projektperiod2009-02-02 till 2009-07-31
RegionNorra Mellansverige
In English

Sammanfattning

Projektet syftar till att stärka handeln i centrala Leksand med innovativa samarbetsformer för att bättre kunna möta den allt hårdnande konkurrensen.

Bakgrund

Handeln I Leksand behöver utvecklas för att klara av den mötande konkurrensen. De små köpmännens behov av samarbete kommer att öka i framtiden och vi behöver lära av varandra.

Syfte

Stimulera och utveckla samverkan mellan mindre handelsföretag med delvis olika verksamhetsinriktning och med Leksands centrum som gemensam bas. Viktiga inslag i projektet är kunskapssamverkan och erfarenhetsutbyte för skapande av framtida nätverk och samarbetsformer allt för vidare utveckling av det enskilda medverkande företagen. Arbetet i projektet ska drivas med innovativa arbetsformer och stimulera till egna initiativ hos den enskilda deltagande representanten från företagen.
Erfaren konsulthjälp kommer att anlitas för genomförandet samt att projektägaren har stor erfarenhet att bedriva liknande projekt för näringslivet. Samtidigt kommer stor vikt att läggas på den enskilde deltagarens samarbetsförmåga, genom ansvar och strategi.

Målsättning

Nätverkets mål ska vara att sprida erfarenheter från alla deltagarnas verksamhetsområden samtidigt som målsättningen är att samverkan kan skapas för jobrotation, integration, mångfald samt jämställdhetsinsatser.
Alla deltagare ska ha upprättat sin personliga plan för vidare utbildning.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Vi kommer att se över varje butik av de deltagande företagen för att undersöka hur man kan med enkelt avhjälpta hinder öka tillgängligheten.

Deltagande aktörer

  • Blomsterflärd
  • Gårdscaféet
  • LANTLIV I LEKSAND AB
  • Leksands Hemslöjd
  • MY LADY
  • SOLBLOMMAN

Kommun

  • Leksand