Logotyp på utskrifter

Webbinarium: Fead öppet event - Fattigdom i dagens Sverige

3 december 2020, kl. 13:00 - 16:00

Du hittar länk till det inspelade webbinariet längst ned på sidan.

 

Under webbinariet berättar tre pågående Fead-projekt om sina erfarenheter i mötet med fattigdom i Sverige. Professor Hans Swärd föreläser om ”fattigdom och inkomstojämlikhet, grupper som halkat efter” och Eva Johansson, Policy Officer & ESF and FEAD Programme Manager och Johan Nordqvist, nationell samordnare för Fead informerar om nya Socialfondsprogrammet ESF+, hur det är tänkt att den ska jobba vidare med fattigdomsfrågan samt hur långt man har kommit i processen.

 

Webbinariet leds av moderatorn Willy Silberstein.

Program

13:00 - Hur ser det ut för de som är utsatta för fattigdom i dagens Sverige?

Under webbinariet kommer ni få höra en rapport från verkligheten i Sverige idag. Projekten inom Fead - fonden för europeiskt bistånd för dem som har det sämst ställt, delar med sig och berättar om hur det kan se ut för de som är utsatta för fattigdom i Sverige.

”Pentru Tine – för dig”, Stadsmissionen. ”Bättre hälsa två”, Göteborgs stad. ”Po drom 2020”, Göteborgs räddningsmission.

14:10 - Fattigdom och inkomstojämlikhet. Vad säger forskningen?

Hans Swärd, professor i socialt arbete, socialhögskolan, Lunds universitet, berättar om fattigdom och inkomstojämlikhet – vilka grupper är det som halkar efter i det svenska samhället?

15:10 - Fead i europeiskt perspektiv och i framtiden

Eva Johansson, Policy Officer & ESF and FEAD Programme Manager och Johan Nordqvist, nationell samordnare för Fead  informerar om nya Socialfondsprogrammet ESF+, hur det är tänkta att den ska jobba vidare med fattigdomsfrågan samt hur långt man har kommit i processen.

Se webbinariet

Du kan se det inspelade webbinariet via följande länk: