Bild på kvinna med vindkraftverk i bakgrunden

ESF-rådet Övre Norrland

Västerbottens och Norrbottens län

SverigekartaHej och välkommen till ESF-rådets nordligaste region!

Projektidéer för en socialfondsansökan?

Nu bjuder vi in till tidsbokning av projektutvecklande möten. Det är för att er plan och ansökan ska kunna utvecklas på bästa sätt inför att  lämnas in i den pågående utlysningen. Det är möjligt att boka tid fram till 15 september. Kontakta Maria Johansson Berg på ESF-rådet i Luleå. Telefon 0920-384 88, 072-205 94 94

 

Utlysningarna kan du hitta här

Pågående utlysningar

Nu lyser vi på Svenska ESF-rådet i Övre Norrland ut nya projektmedel att söka. Utlysningarna omfattar totalt cirka 54,5 miljoner kronor och öppnar för projekt som vill arbeta med de möjligheter och utmaningar som är knutna till arbetsmarknaden regionen. Utlysningarna och relaterad information hittar du under "Pågående utlysningar".

 

Svenska ESF-rådet anordnar även informationsmöten för att presentera de olika utlysningarna, mer information om mötena hittar du här.

 

Du som har en projektidé, övriga frågor eller är intresserad av Europeiska Socialfonden är varmt välkommen att kontakta oss på Svenska ESF-rådet i Luleå. Vi kommer gärna ut till företag och organisationer för att berätta mer om Europeiska Socialfonden och vår verksamhet.

Region Övre Norrland i topp av EU Social Progress Index

EU Social Progress Index (EU-SPI) är framtaget som ett verktyg för att uppskatta  livsvillkoren och förutsättningarna för invånare inom EU.

Svenska ESF-rådet finansierar nytänkande sjukvårdsprojekt

Projektet Vårdnära Service startade hösten 2015 med uppdraget att förändra arbetsmetoden inom vården i Norrbottens Läns Landsting. Projektet medfinansieras av Europeiska Socialfonden med målsättningen att utveckla en ny arbetsmodell som bättre svarar mot personalens behov och sjukvårdens förutsättningar.

ESI-support

Ditt projekt kan kontakta ESI Support för att få hjälp med de horisontella principerna (jämställdhet, likabehandling och icke-diskriminering)  i projektverksamheten. Gå till information om ESI-support här:

Regional plan

Våra utlysningar är formade mot bakgrund av den regionala planen - det är därför  viktigt att ta del av den regionala planen när du ansöker om projektmedel från Europeiska Socialfonden.

Till den regionala planen.

 

Läs om  lyckade projekt från vår region; Norrsken från Piteå och Second Chance School från Lycksele.

 

Vi ser fram emot att fortsatt arbeta med nya idéer och spännande projekt!

Informationsmöten och aktiviteter

Det finns för tillfället inga planerade informationsträffar.

Kontakta oss

Telefonväxel:

020-33 33 90

Postadress:

Svenska ESF-rådet Övre Norrland
Box 943
971 28 Luleå
Fax: 0920-384 81

Besöksadress:

Residensgatan 17

Luleå

Pressklipp från Övre Norrland

Fler nyheter